Perquè el cel és blau

i els núvols són blancs?

“Podrán cortar todas las flores, pero no podrán detener la primavera” *Pablo Neruda*

Posted by Costa M. a 20 Març 2009


 

Avui a les 12.44h començarà la PRIMAVERA!!

Astronòmicament, comença amb l’equinocci de primavera i acaba amb el solstici d’estiu (al voltant del 21 de juny en l’hemisferi nord i el 21 de desembre en l’hemisferi sud). No obstant això, a vegades és considerada com els mesos sencers de març, abril i maig en l’hemisferi nord i setembre, octubre i novembre en l’hemisferi sud (primavera meteorològica).

primavera

Hi ha un augment progressiu de la temperatura. És el temps del desgel i de les precipitacions moderades, si bé depèn molt del clima de la regió. És l’estació del renaixement, on broten de nou les plantes caducifòlies. Molts animals comencen a aparellar-se en aquesta època. Per la floració de les plantes, és un temps d’al·lèrgia per a algunes persones.

Concretament, aquest any els experts auguren una primavera “complicada” pels al·lèrgics al pol·len, ja que les abundants pluges de la tardor passada situaran aquesta primavera com una de les tres més intenses dels 10 últims anys, segons el pronòstic de la “Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica” (SEAIC).

En la següent figura es mostren els dos equinoccis com la intersecció de l’equador celest i l’eclíptica de la Terra. El Sol, en el seu moviment aparent, està al Nord o al Sud del pla equatorial a causa de la successió de les estacions.

primavera2

 

 

Deixa un comentari