Perquè el cel és blau

i els núvols són blancs?

PREDICCIÓ TARDOR 2010

Posted by Costa M. a 22 Setembre 2010


L’Agència Estatal de Metorologia (AEMET) va fer públiques ahir les prediccions trimestrals que el·laboren cada estació. Pel que fa a la previsió de la tardor s’ha de prendre amb cautela perquè porta un error associat a ella, ja que la predicció estacional es basa en el model del Centre Europeu de Predicció a Mig Termini (ECMWF) i es renova amb periodicitat mensual.

ECMWF. Autor de la fotografia: ManfredKloeppel (Wikimedia Commons)

D’aquesta manera, AEMET ha dit que l’estació que començarà aquest dijous serà “lleugerament més càlida del normal” i, pel que fa a les precipitacions, “es donarà una tendència lleugerament per sota dels valors normals per aquesta època de l’any “.

Pel que fa al balanç hidrològic, AEMET estima que aquest any “ve caracteritzat per unes precipitacions en conjunt clarament superiors als seus valors mitjans normals”, així a data 14 de setembre, el valor mitjà de les precipitacions acumulades des de l’inici del passat 1 octubre, “supera en un 20 per cent al valor mitjà corresponent a aquest període” pel que és un balanç a “superàvit”.

Així mateix, s’ha posat de manifest que la predicció meteorològica ha evolucionat molt en els últims temps i que la tasca de la AEMET és molt important com a ciència auxiliar per protecció civil, per l’avís dels incendis, dels fenòmens meteorològics adversos, per al risc d’incendis i per a la previsió de mitjans humans i materials per a determinat tipus de catàstrofes, entre d’altres.

Font: Programa “Versió Rac1” de l’emissora RAC1 (Dimarts 21/09/10)

Més informació: AEMET

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: